Az üzleti életben egyetlen biztos pont van: a változás. A korszerű, ezekre azonnal reagáló vállalkozási tevékenységhez ma már nélkülözhetetlenek a hatékony digitális megoldások. Ezek segítenek abban, hogy üzeneteinket gyorsan, célzottan, és nem utolsósorban költséghatékonyan juttassuk el potenciális vásárlóinkhoz.

Ma a közösségi média gyors lehetőséget ad bárki számára, hogy bemutassa vállalkozását, hallassa „hangját”, ügyfeleivel azonnali kapcsolatot alakítson ki és az itt kapott visszajelzésekből folyamatosan építkezhessen, akár offline is.

Mit lehet még tenni, hogy ezt a folyamatot erősítse?

1.) Ember a pult mögött

A Social Media Today szaklap szerint egyre fontosabb, különösen a kisvállalkozások számára, hogy valódi, emberi arcot adjanak a márkanév mellé, így erősítve az irántuk való lojalitást. Azaz, mutassák meg az embert a tevékenységi kör, márka mögött. A módja legjobb esetben audiovizuális tartalom, de kiváló lehet egy fotókkal szépen felépített blog is. A közönség így magáénak érzi és elfogadja a szakértelmet, ezáltal erősödik a kötödés a vállalkozás iránt. Ha Önnek például péksége van, akkor mutassa meg szakértelmét, hogyan készíti el egyedi termékeit.

2.) Felértékelődött a SEO, azaz a keresőoptimalizálás

A vállalkozói weboldal keresőoptimalizált kialakítása mellett okosan megfogalmazott, informatív szakértői blogbejegyzésekkel, cikkekkel előrébb kerülhet az organikus találati rangsorban, amely ma létkérdés egy kisebb cég számára is.

3.) Csúcsra tör a videó

A Wyzowl kutatásai alapján a megkérdezettek 76 % szerint a videó segíti a webes forgalmuk és értékesítésük növekedését. Videós tartalmat a felhasználók 1200 %-kal többet osztanak meg, mint linket és szöveget. A videók vonzóak, nagyobb táborral rendelkeznek, és érzelmi kapcsolatokat alakítanak ki a nézőkkel. Beszédes adat, hogy az elmúlt két évben felértékelődött az élő közvetítés. A Go-Globe által összeállított statisztikák szerint az összes internetes forgalom kétharmada 2017-ben streaming video volt! Előrejelzésük alapján 2020-ra az internetforgalom 82% -át már a videó adja. Az offline térben is egyre népszerűbbek a képeknél sokkal figyelemfelkeltőbb feliratos, mozgókép, vagy videós tartalmak. Nézze meg a kaposvári led-tv hálózat által kínált lehetőségeket! >>> 

4.) Hirdetési költség tervezése

A klasszikus marketinges idézet szerint hirdetésre csak a bankjegynyomdának nincs szüksége. Tehát érdemes a költségvetésben egy részt elkülöníteni, amelyet a fogyasztóink figyelmének felkeltésére, forgalomterelésre szánunk. A felhasználásra érdemes felületekről előző posztjainkban (Merre halad a magyar digitális fogyasztó?, Van egy perce erre a bejegyzésre?) remélhetőleg hasznos információval szolgáltunk.

Egy érdekes Facebook-adat: míg 2012-ben a márkák posztjait a követők 16% -a látta, addig mára az organikus elérés 6 százalék alá esett vissza. Azaz nem tehetünk mást, mint profin SEO-zunk, és/vagy hirdetünk. Az üzleti tartalmak csökkenő organikus terjedésével szponzorált hirdetésekre és digitális médiahirdetésekre is érdemes befektetni, ha el akarjuk érni vásárlóinkat.

5.) Erősödik a geomarketing

A mobileszközökre építő, helyalapú marketing segítségével, adott földrajzi területen élő, vagy tartózkodó ügyfelek figyelmét tudjuk felkelteni. A geomarketing területén a vezető játékos a Google. Érdemes megismerni az alkalmazásait.